Encod.org
Map


GOLD MEMBERS


RED MEMBERS


GREEN MEMBERS

CBD Products sro
GetSmokin’
Sam Vanden Auweele
BioTabs
Barney’s Farm
Petr Konecny
Cannabis Cura Sicilia
Alberto Saint Cort
NORML FRANCE
A.C.C. IPANEMA
Cannabis Social Club - Bozen
Bill Griffin
Enecta C.V.
SeedMarket.com
LA MACA
NEWSWEED
IRKA
SANTYERBASI GROWSHOPS
ZRK.SI - Cannabis regulation institute Slovenia
MEDICINAL STAR’S
ALBO SHANTI
FIELDS OF GREEN FOR ALL
CIRCULO SECTORIAL CANNABICO
ARGE CANNA
Sensi Seeds
Asociacion Cannabica 4/20
COL.CAN.CAN
Bart B
OVERGROW.IT
GROWERLINE
CANAPA INFO POINT
Manuel Fernandez
LEOLED GROW LIGHTS
Marco Moscatelli
Associazione Culturale Tuanis - Canapamundi
Andrej Kurnik
Hanfinstitut
TREE OF LIFE - AMSTERDAM CANNABIS SOCIAL CLUB
Francis Costelloe
High Supplies - Cannabis Seeds Shop
PARADISE SEEDS
Patrick Firnkes
Assonabis
Coffeeshop Pink

MEMBERSHIP / view all

 
Homepagina > Nederlands (nl) > Pers > PERSVERKLARINGEN VAN ANDEREN > Grow ON - 30 jaar Sensi Seeds
Gepubliceerd op 1 oktober 2015  door encod

Grow ON - 30 jaar Sensi Seeds

Tentoonstelling over 30 jaar Sensi Seeds

9 oktober 2015 – 1 mei 2016

Opening: Donderdag 8 oktober 2015 om 19.00 uur

Organisatie: Hash Marihuana Cáñamo & Hemp Museum of Barcelona

Adres: Palau Mornau, begane grond Carrer Ample, 35. Barcelona

Datum: Vrijdag 9 oktober 2015 tot zondag 1 mei 2016

Openingstijden: 10.00 - 22.00 uur

Toegang: gratis toegang tot de tijdelijke tentoonstelling; raadpleeg de toegangsprijzen voor de permanente tentoonstelling.Alle versies van dit artikel: [English] [Nederlands] [français]
Online bekijken : SENSI SEEDS BV

Grow On: 30 Years of Sensi Seeds is de nieuwe tentoonstelling van het Hash Marihuana Cáñamo & Hemp Museum in Barcelona. Sensi Seeds werd in 1985 opgericht door Ben Dronkers en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste cannabis zadenbank ter wereld. Dankzij Sensi Seeds kunnen zowel recreatieve als medicinale gebruikers beschikken over de allerbeste cannabisgenetica. Aan de hand van omvangrijke collages, unieke items uit het archief van Sensi Seeds en de collectie van het museum, laat deze speciale tentoonstelling de geschiedenis zien van een bedrijf dat zich al tientallen jaren in de voorhoede van de cannabis industrie bevindt.

Vanaf het einde van de jaren zeventig tot halverwege de jaren tachtig reisde ondernemer en filantroop Ben Dronkers de wereld rond op zoek naar de beste cannabisvariëteiten. Daarbij bezocht hij vooral regio’s die bekend stonden om hun oude cannabistradities. Dronkers vergaarde op die reizen vele Indica- en Sativa-zaden en gaf daarmee het startschot voor Sensi Seeds. Samen met een aantal vrienden kruiste hij de genen van verschillende cultivars en ontwikkelde nieuwe, inmiddels legendarische cannabishybriden.

"De Sensi Seed Bank is de meest uitgebreide collectie cannabisgenetica ter wereld en het is uit medisch oogpunt van essentieel belang dat deze intact en functioneel blijft. Het lijkt een beetje op het in stand houden van het regenwoud, in de zin dat de zadenbank potentieel nieuwe geneesmiddelen bevat die niet verloren mogen gaan," aldus Dr. Lester Grinspoon, Professor Emeritus of Psychiatry aan de Harvard Medical School.

In de afgelopen 30 jaar is de cannabisindustrie uitgegroeid van het delen van zaden door toegewijde veredelaars tot een wereldwijde handel. Daarbij hebben velen een rol gespeeld: ondernemers en activisten, filantropen en profiteurs, progressieve politici en hun tegenstanders. Tegenwoordig kunnen zowel recreatieve als medicinale gebruikers beschikken over hoogwaardige cannabisgenetica voor persoonlijk gebruik, en worden internationale wetten langzaam aangepast om de nodeloze strijd tegen deze veelzijdige plant te beëindigen.

Ondanks de afname van het aantal Amsterdamse coffeeshops door een steeds strenger beleid, gaat het de goede kant op met het eerherstel van cannabis in de samenleving. Dit is zichtbaar in bijvoorbeeld de opkomst van sociale cannabisclubs in Barcelona, de steeds verdergaande cannabislegalisering in de VS of de farmaceutische verkoop van marihuana in Uruguay. Als je terugkijkt op dertig jaar Sensi Seeds, dan zie je hoe essentieel de visie en het doorzettingsvermogen van dit bedrijf zijn geweest voor de hedendaagse culturele en wettelijke positie van de cannabisplant.


Het Hash Marihuana Cáñamo & Hemp Museum is onderdeel van een cluster door Ben Dronkers opgerichte bedrijven, die allemaal iets te maken hebben met de cannabisplant. Het Hash Marihuana & Hemp Museum, het zustermuseum in Amsterdam, trekt ruim 100.000 bezoekers per jaar. Het museum is een dochteronderneming van Sensi Seeds, de oudste producent van cannabiszaden, en HempFlax, Europese marktleider op het gebied van industriële hennep.

Share |Dit artikel beantwoorden


The European Coalition for Just and Effective Drug Policies, is a pan-European network of currently 160 NGO’s and individual experts involved in the drug issue on a daily base. We are the European section of an International Coalition, which consists of more than 400 NGOs from around the world that have adhered to a Manifesto for Just and Effective Drug Policies (established in 1998). Among our members are organisations of cannabis and other drug users, of health workers, researchers, grassroot activists as well as companies.


E-mail Secretariat: office (at) encod.org Privacy: Updated August 2017
© Encod.org 2014 :: Design by: Navetrece.com