Encod.org
Map


GOLD MEMBERS


RED MEMBERS


GREEN MEMBERS

Pharma Hemp
Marco Moscatelli
Associazione Culturale Tuanis - Canapamundi
IRKA
Andrej Kurnik
Hanfinstitut
Aroma Crew
Cannabis Social Club Wien
Cannabis Social Club Wiener Neustadt
TREE OF LIFE - AMSTERDAM CANNABIS SOCIAL CLUB
FREEWEED BOARD
Francis Costelloe
Droleg
High Supplies - Cannabis Seeds Shop
PARADISE SEEDS
Patrick Firnkes
Assonabis
Coffeeshop Pink
Asociación Hempower
Percy Grower
Tricomaria.com
DUTSI Cannabis Social Club
FAC
DOUG FINE
COL.CAN.CAN
Bushdoctor
Marco Bruni
ASOCIACION LLIURE ANTIPROHIBICIONISTA
Bart Behets
The Stoned Society
Ehkeef
Richard Rainsford
CASA MARIA
FEDCAC
ASBL SATIVA
LES AMIS DU CSCF
MOUNTAIN HIGH
SIBARITAS MEDCAN
SENSI SEEDS BV
BJÖRN SICKEL
ESTEBAN SÁNCHEZ
NORML FRANCE
SCALVENZI MATTEO
ACMEFUER

MEMBERSHIP / view all

 
Beginpagina > Nederlands (nl) > Nieuws > 2012 > JOVD ZET MELDPUNT OP ROND WIETPAS
Gepubliceerd op 8 mei 2012  door encod

JOVD ZET MELDPUNT OP ROND WIETPAS

Bron: www.wietpasmeldpunt.nl

8 mei 2012Alle versies van dit artikel: [Nederlands]

Den Haag, 8 mei 2012 – De JOVD, de onafhankelijke liberale jongerenorganisatie, lanceert een landelijk meldpunt voor overlast die door het invoeren van de wietpas is ontstaan.

Landelijk Voorzitter Bram Dirx: ‘Wij zijn tegen het plan rondom de wietpas. De wietpas is een schijnoplossing die er slechts voor zorgt dat de overlast wordt verplaatst in plaats van wordt opgelost.’ De JOVD heeft daarom nu een landelijke site gelanceerd waar burgers alle meldingen van overlast die ze sinds de invoering van de wietpas ondervinden kwijt kunnen.

‘Wij roepen iedereen die overlast heeft ondervonden door de invoering van de pas sinds 1 mei op zich te melden via het meldpunt. Met de meldingen willen wij proberen om de VVD te overtuigen dat dit niet de goede oplossing is. Het is belangrijk om de politiek nogmaals een signaal te geven dat het de verkeerde kant opgaat met het drugsbeleid in Nederland’, aldus Dirkx.

De jonge liberalen pleiten al jaren voor legalisering van softdrugs. Op deze manier kan de overheid meer controle uitoefenen op de kwaliteit van de drugs, worden politie en justitie ontlast doordat er minder capaciteit nodig is voor handhaving en wordt voorkomen dat gebruikers op straat hun softdrugs kopen.

De site is te bereiken via: www.wietpasmeldpunt.nl. De meldingen zullen worden aangeboden aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Hiermee hopen de jonge liberalen af te dwingen dat de VVD het plan met betrekking tot de wietpas intrekt.

Share |Dit artikel beantwoorden


The European Coalition for Just and Effective Drug Policies, is a pan-European network of currently 140 NGO’s and individual experts involved in the drug issue on a daily base. We are the European section of an International Coalition, which consists of more than 200 NGOs from around the world that have adhered to a Manifesto for Just and Effective Drug Policies (established in 1998). Among our members are organisations of cannabis and other drug users, of health workers, researchers, grassroot activists as well as companies.


Secretariat: Haantjeslei 213 | 2018 Antwerpen | Belgium | Tel: +32 (0)495 122 644 | E-mail: office@encod.org
© Encod.org 2014 :: Design by: Navetrece.com