Encod.org
Map


GOLD MEMBERS


RED MEMBERS


GREEN MEMBERS

Petr Konecny
Cannabis Cura Sicilia
Alberto Saint Cort
NORML FRANCE
A.C.C. IPANEMA
Cannabis Social Club - Bozen
Bill Griffin
Enecta C.V.
SeedMarket.com
LA MACA
NEWSWEED
DINAFEM
IRKA
SANTYERBASI GROWSHOPS
ZRK.SI - Cannabis regulation institute Slovenia
MEDICINAL STAR’S
ALBO SHANTI
FIELDS OF GREEN FOR ALL
CIRCULO SECTORIAL CANNABICO
ARGE CANNA
Sensi Seeds
Asociacion Cannabica 4/20
COL.CAN.CAN
Bart B
OVERGROW.IT
GROWERLINE
CANAPA INFO POINT
Manuel Fernandez
LEOLED GROW LIGHTS
Marco Moscatelli
Associazione Culturale Tuanis - Canapamundi
Andrej Kurnik
Hanfinstitut
TREE OF LIFE - AMSTERDAM CANNABIS SOCIAL CLUB
Francis Costelloe
High Supplies - Cannabis Seeds Shop
PARADISE SEEDS
Patrick Firnkes
Assonabis
Coffeeshop Pink
Asociación Hempower
Tricomaria.com
FAC
DOUG FINE

MEMBERSHIP / view all

 
Gepubliceerd op 12 december 2011  door encod

PETITIE: STOP DE WIETPAS

Bron: PvdA Venlo

TEKEN DE PETITIE

DOWNLOAD DE QR CODEAlle versies van dit artikel: [Nederlands]

Wij

De inwoners van (grens)steden, zoals Venlo, constateren

Dat de wietpas van coffeeshops besloten clubs maakt waarin alleen Nederlanders welkom zijn. Dat van alle coffeeshopbezoekers in de grensstreek (Venlo, Maastricht, etc) ruim 60 procent uit het buitenland komt en dat deze consumenten door de wietpas hun softdrugs alleen nog illegaal kunnen inkopen. Dat door de invoering van de wietpas criminelen in het gat in de markt springen. Waardoor de leefbaarheid en veiligheid in wijken, dorpen en steden afneemt.
en verzoeken

De minister van Veiligheid & Justitie om af te zien van de gedwongen invoering van de wietpas en met verstand verbeteringen aan te brengen in, bijvoorbeeld, de succesvolle Venlose aanpak om de drugshandel verder terug te dringen. Dit door (nieuw) beleid in nauw overleg met lokale overheden en burgers te realiseren.

Wat is de wietpas?

Met de wietpas worden coffeeshops besloten clubs waarin alleen Nederlanders welkom zijn. Zij kunnen lid worden en ontvangen dan een toegangspasje. Van alle coffeeshopbezoekers in Venlo is ruim 60 procent afkomstig uit het buitenland. Door de invoering van de wietpas kunnen deze consumenten in de gedoogde shops dus geen softdrugs meer kopen.


Waarom geen wietpas?

Door tienduizenden klanten resoluut de toegang tot de vijf gedoogde Venlose coffeeshops te ontzeggen, verdwijnt de vraag naar softdrugs bij deze klanten niet zo maar. Deze klanten blijven naar Nederland komen omdat de risico’s op vervuilde drugs hier kleiner zijn en het Nederlandse gedoogbeleid het gevoel geeft dat men geen zaken met criminelen hoeft te doen. Of de coffeeshop nou formeel gedoogd is of niet.


Wat is het effect van de wietpas?

Met de wietpas van minister Opstelten zal de criminaliteit juist toenemen. Illegale handelaren zullen in het gat in de markt springen, dat door de invoering van de wietpas ontstaat. Voorstanders van de wietpas zeggen dat het allemaal wel meevalt. Een vrijwillige proef in Maastricht heeft echter aangetoond dat crimineel tuig binnen de kortste keren terugkeert in de stad. En extra politiecapaciteit om de criminaliteit de kop in te drukken komt er niet.
Wat doet de PvdA voor veiligheid en leefbaarheid?

De PvdA is niet blij dat er dagelijks aan duizenden, veelal Duitse, klanten softdrugs worden verkocht in Venlo. Wij zijn ook geen voorstander van drugsgebruik. Zeker niet door jonge mensen. Doordat de toevoer van drugs aan coffeeshops nog steeds illegaal is leidt dit tot criminaliteit en risico’s voor de veiligheid via bijvoorbeeld gevaarlijke wietplantages in woonhuizen. Dat probleem wordt niet opgelost met de invoering van de wietpas.

De overlast van de verkoop is de afgelopen jaren gigantisch verbeterd in Venlo. De illegale handel op straat en in woonwijken is bijna helemaal verdwenen. Enkele honderden drugsgidsen (jongeren op scooters en te voet die klanten de weg wijzen naar illegale coffeeshops) zijn helemaal uit het straatbeeld verdwenen. We moeten nu met verstand verbeteringen aanbrengen in de succesvolle Venlose aanpak om de handel verder terug te dringen. Wat minister Opstelten nu wil is volstrekt idioot.
titre documents joints

Share |Dit artikel beantwoorden


The European Coalition for Just and Effective Drug Policies, is a pan-European network of currently 160 NGO’s and individual experts involved in the drug issue on a daily base. We are the European section of an International Coalition, which consists of more than 400 NGOs from around the world that have adhered to a Manifesto for Just and Effective Drug Policies (established in 1998). Among our members are organisations of cannabis and other drug users, of health workers, researchers, grassroot activists as well as companies.


E-mail Secretariat: office (at) encod.org Privacy: Updated August 2017
© Encod.org 2014 :: Design by: Navetrece.com