Encod.org
Map


GOLD MEMBERS


RED MEMBERS


GREEN MEMBERS

High Supplies - Cannabis Seeds Shop
PARADISE SEEDS
Patrick Firnkes
Assonabis
Coffeeshop Pink
Asociación Hempower
Percy Grower
Tricomaria.com
DUTSI Cannabis Social Club
FAC
DOUG FINE
COL.CAN.CAN
Bushdoctor
Marco Bruni
Giacomo Oliva
ASOCIACION LLIURE ANTIPROHIBICIONISTA
Bart Behets
The Stoned Society
Ehkeef
Richard Rainsford
Jorge Roque
CASA MARIA
FEDCAC
AIRAM
ASBL SATIVA
LES AMIS DU CSCF
MOUNTAIN HIGH
SIBARITAS MEDCAN
SENSI SEEDS BV
BJÖRN SICKEL
ESTEBAN SÁNCHEZ
NORML FRANCE
SCALVENZI MATTEO
ACMEFUER
LUKAS HURT
MERES POUR LA MARIJUANA
DINAFEM SEEDS
KID DE WINTER
CANNABIS MAGAZINE
ORGANIC EARTH
HPP (ASSOCIATION FOR HUMANE DRUG POLICY)
KREATIV & KULTURVEREIN "LEGAL EUROPE"
CIPRIANO GIL
ASSOCIACIÓ KALI CLUB

MEMBERSHIP / view all

 
Beginpagina > Nederlands (nl) > 05. Pers > PERSVERKLARINGEN VAN ENCOD > ZWITSERSE HENNEPBOER EEN NIEUWE GEVANGENE IN DE OORLOG TEGEN (...)
Gepubliceerd op 25 juli 2007  door encod

ZWITSERSE HENNEPBOER EEN NIEUWE GEVANGENE IN DE OORLOG TEGEN PLANTEN

29 MAANDEN VOOR HET TELEN VAN HENNEPAlle versies van dit artikel: [English] [Deutsch] [slovenčina] [Nederlands] [Español] [français] [italiano]

Op 6 Juli 2007 bekrachtigde het Zwitserse Federale Hof van Beroep (Kassationshof) het vonnis van 29 maanden gevangenisttraf voor André Fürst, eigenaar van het bedrijf Chanvre-Info en bestuurslid van de Europese Coalitie voor Rechtvaardig en Effectief Drugsbeleid (ENCOD).

André Fürst is veroordeeld voor het telen van hennep en het vervaardigen van hennepprodukten die worden gebruikt als voedselsupplement, lichaamsverzorging of medicijn, en tevens als supplement voor plastic. Chanvre-Info is een van de meest gerespecteerde Europese bedrijven die zich bezighouden met de promotie van de hennepplant, de hennepcultuur en de positieve toepassingen ervan voor de mensheid. Het bedrijf wordt alom erkend voor haar hoge graad van professionalisme, het heeft nooit enig geheim gemaakt van haar activiteiten.

Helaas lijkt het erop dat Andrés echte misdaad de open en transparante manier is waarop hij zijn activiteiten heeft gerealiseerd. Chanvre-Info heeft tentoonstellingen over hennep georganiseerd op verschillende officiële conferenties en in het Europees Parlement; een website opgezet in vele verschillende talen met actuele informatie over de kwaliteiten en toepassingen van hennep; en politiek activisme tegen het verbod op hennep ondersteund.

In Juni 2007 werd André verkozen tot lid van het bestuur van de Europese Coalitie voor Rechtvaardig en Effectief Drugsbeleid (ENCOD), een platform van 150 organisaties uit 26 Europese landen die zich bezighouden met politieke lobby en activisme om de oorlog tegen drugs te beëindigen. In de gemeenschap van drugsbeleidexperts staat André bekend voor zijn engagement voor een drugsbeleid dat schade aan consumenten en hun omgeving zoveel mogelijk beperkt.

Niettemin wordt André Fürst nu de nieuwste krijgsgevangene in de oorlog tegen planten, in een land dat normaal gezien beschouwd wordt als een van de meest verstandige als het gaat om drugsbeleid. De Zwitserse justitie heeft wind gezaaid, ze zal storm oogsten.

ENCOD beschouwt elke gevangenisstraf voor André Fürst als onaanvaardbaar. In de komende weken zullen we een vervolg van de zaak voorbereiden voor een internationale rechtbank, niet alleen voor onze vriend en collega, maar voor de miljoenen mensen die dagelijks het risico lopen om gecriminaliseerd en geru]ineerd te worden vanwege het verbod op een plant die de mensheid gedurende meer dan 10.000 jaar heeft vergezeld en gediend.

Als wetten zo onrechtvaardig zijn, wordt verzet een plicht.

Share |Dit artikel beantwoorden


The European Coalition for Just and Effective Drug Policies, is a pan-European network of currently 140 NGO’s and individual experts involved in the drug issue on a daily base. We are the European section of an International Coalition, which consists of more than 200 NGOs from around the world that have adhered to a Manifesto for Just and Effective Drug Policies (established in 1998). Among our members are organisations of cannabis and other drug users, of health workers, researchers, grassroot activists as well as companies.


Secretariat: Haantjeslei 213 | 2018 Antwerpen | Belgium | Tel: +32 (0)495 122 644 | E-mail: office@encod.org
© Encod.org 2014 :: Design by: Navetrece.com