Encod.org
Map


GOLD MEMBERS


RED MEMBERS


GREEN MEMBERS

High Supplies - Cannabis Seeds Shop
PARADISE SEEDS
Patrick Firnkes
Assonabis
Coffeeshop Pink
Asociación Hempower
Percy Grower
Tricomaria.com
DUTSI Cannabis Social Club
FAC
DOUG FINE
COL.CAN.CAN
Bushdoctor
Marco Bruni
Giacomo Oliva
ASOCIACION LLIURE ANTIPROHIBICIONISTA
Bart Behets
The Stoned Society
Ehkeef
Richard Rainsford
Jorge Roque
CASA MARIA
FEDCAC
AIRAM
ASBL SATIVA
LES AMIS DU CSCF
MOUNTAIN HIGH
SIBARITAS MEDCAN
SENSI SEEDS BV
BJÖRN SICKEL
ESTEBAN SÁNCHEZ
NORML FRANCE
SCALVENZI MATTEO
ACMEFUER
LUKAS HURT
MERES POUR LA MARIJUANA
DINAFEM SEEDS
KID DE WINTER
CANNABIS MAGAZINE
ORGANIC EARTH
HPP (ASSOCIATION FOR HUMANE DRUG POLICY)
KREATIV & KULTURVEREIN "LEGAL EUROPE"
CIPRIANO GIL
ASSOCIACIÓ KALI CLUB

MEMBERSHIP / view all

 
Beginpagina > Nederlands (nl) > 05. Pers > PERSVERKLARINGEN VAN ANDEREN > Zondag 09.09.07 arresteerde de kantonale politie van Freiburg André (...)
Gepubliceerd op 13 september 2007  door Martin Veltjen

Zondag 09.09.07 arresteerde de kantonale politie van Freiburg André Fürst

Persbericht van Chanvre-Info

Maandag 10 September 2007Alle versies van dit artikel: [English] [Español] [français] [Nederlands]

De afgelopen paar maanden kweekte/onderhield Chanvre-Info een hennepveld voor de productie van zaad, hennepjenever en essentiële oliën. Dit zijn strikt genomen alle drie volkomen legale producten. Zonder waarschuwing werd de opslagplaats afgesloten, de toegang tot het veld werd geblokkeerd en later werd de eigenaar, André Fürst gearresteerd.

Het gebruikte excuus is onaanvaardbaar. André Fürst kreeg nooit de opdracht van kantonrechter Markus Jumly om de oogst per brief aan te kondigen. Chanvre-Info zou op 17 september aan de oogst beginnen.

André Fürst verklaarde: “Wij onderhielden het veld alleen: we verwijderden de beschimmelde, zieke, mannelijke of hermafrodiete planten. En deze afval-oogst is precies wat de politie vond in de vrachtwagen op het veld en in de opslagplaats toen ze de eerste keer binnenvielen zaterdagavond.

Er bestaat een licentie voor dit veld. De overheid had allang zijn steun aan de kweek van Chanvre-Info kunnen stopzetten als zij werkelijk wettelijke argumenten hadden.”

De federale drugwet is nog niet herzien. Het burgerinitiatief voor de regulering van hennep wordt niet gestemd voor 2008/09. De hervorming van het Zwitserse hennepbeleid is nog niet doorgevoerd. Dit volstrekt nutteloze repressieve ingrijpen van de overheid in Freiburg is totaal onverklaarbaar.

Zwitserland staat bekend als een land met een traditie van sociaal aanvaarde compromissen en respect voor mensen- en burgerrechten. André Fürst werd zondag gearresteerd zonder mogelijkheid op juridische bijstand en met een zwak voorwendsel. Deze zero-tolerance aanpak, geïnspireerd door het VS beleid, is een ongehoorde manier om een Zwitsers staatsburger te bedreigen.

Wij pleiten voor de vrijlating van André Fürst en onpartijdige gerechtigheid voor hennepverbouwers.

Chanvre-Info

Share |Dit artikel beantwoorden


The European Coalition for Just and Effective Drug Policies, is a pan-European network of currently 140 NGO’s and individual experts involved in the drug issue on a daily base. We are the European section of an International Coalition, which consists of more than 200 NGOs from around the world that have adhered to a Manifesto for Just and Effective Drug Policies (established in 1998). Among our members are organisations of cannabis and other drug users, of health workers, researchers, grassroot activists as well as companies.


Secretariat: Haantjeslei 213 | 2018 Antwerpen | Belgium | Tel: +32 (0)495 122 644 | E-mail: office@encod.org
© Encod.org 2014 :: Design by: Navetrece.com